Wasvoorschriften pop

Als de pop een beetje vuil geworden is, kan hij gewassen worden met een washandje met wat vloeibaar wolwasmiddel of babyshampoo. Wrijf één kant op en met de draadrichting van het tricot mee om lelijk worden van het tricot te voorkomen. Onder de lopende kraan kan de zeep weggespoeld worden, zo wordt de pop niet door en door nat en kan hij snel weer met het spel meedoen.

Het wassen van de pop met een washandje kan een gezellig werkje zijn om samen met het kind te doen. Door dit regelmatig te doen, wordt voorkomen dat de pop te vuil wordt.

Is de pop door een of ander 'ongeluk' ook van binnen bevuild, dan moet hij helemaal in het bad. Maak hiervoor een lauw sopje met niet teveel wasmiddel, het spoelen wordt anders erg lastig. Soms moet hij zelfs een poosje weken. Om het sop goed alle wol te laten bereiken zul je de pop zachtjes moeten knijpen, ook bij het uitspoelen. Spoel tot er helder water uit de pop komt, knijp zoveel mogelijk water uit de pop en rol hem in een grote handdoek. Omdat de pop door en door nat is moet hij gecentrifugeerd worden. Sluit het pakketje met bijvoorbeeld een elastiek of stop hem in een sloop. Zo is de pop goed beschermd, als hij in de centrifuge gaat. Centrifugeer niet te lang en op het laagste toerental.

Succes